"Neću žvaku hoću kusur"

Ići dole

"Neću žvaku hoću kusur" Empty "Neću žvaku hoću kusur"

Počalji od vrabac taj Sre Jan 26 2011, 19:09

"Neću žvaku hoću kusur" 1235489760monkeyprank


Dobro jutro komšija, otpozdravljam Miru dok ulazimo u samouslugu. I vas žena šalje da pazarite. Sta da radimo, moramo, kaže Miro,glasnije su a i valja ih poslušati. Ništa lepše od mira u kući.

Uđosmo i svako ode svojim putem. Velike ove samousluge može čovek da se zagubi među gondolama. Zaneo se ja kupvinom sve dok ne čuh galamu sa kase. Pogledam a ono se narod okuplja. Znatiželja i mene natera da se približim.Što ja bliže,galama sve jača. Kasirka se razgalamila zove šefa i obezbeđenje. Približih se kad imam šta da vidim. Ispred kase moj komšija Miro. Stoji ukopao se u mesto, ne može niko da ga pomeri pa čak ni obezbedjenje koje je odmah stiglo. Traže da se odmah skloni inače će zvati policiju.
Pitam nekog u čemu je problem. Kaže hoće da plati žvakama. Kako žvakama, mislim se? Kad Miro progovori: "nikad mi ne vraćate kusur, uvek mi dajete žvake,nekad jednu,nekad dve i eto napunila se kesa. Pa ko velim kad možete vi meni onda mogu i ja vama". Neće moći, razgoropadila se kasirka, "ja mogu al' ti ne možeš,nije po zakonu da se plaća žvakama". Miro stoji i dalje miran,stisnuo onu kesu sa žvakama uporan da istera svoju. Kupci se odmah uskomešaše,svi se setiše svojih žvaka. More i psovke poleteše ka šefu koji je u međuvremenu stigao. Zbunio se i on, zvao bi on miliciju al' ljudi kojih je sve više ispred kase časćavaju ga ružnim rečima a da ne pričam o mrkim pogledima uperenim ka njemu....

Ne znam kraj ove priče jer sam odmah izašao praznog cegera i neobavljenog posla setivši se svih mojih žvaka. Bio je to moj protest i podrška komšiji jer drugo ništa nisam mogao.
Krenuh do Milutinovog kafančeta da vidim šta kažu moji drugari, možemo li sa žvakama umesto kususra u Evropu? ...tek tamo me sačeka iznenađenje. Pokazaše mi novine u kojima piše da se uvodi institucija zaštitnika potrošačkih prava građana. Mnogo sam se obradovao,sad će svi naši potrošački problemi da budu rešeni!? Baš mi je "laknulo"
vrabac
vrabac
Cafe Latte
Cafe Latte

Broj poruka : 8769
Datum upisa : 20.01.2009

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu