MAJMUNSKA POSLA

Ići dole

MAJMUNSKA POSLA Empty MAJMUNSKA POSLA

Počalji od vrabac taj Sre Jan 19 2011, 14:50

MAJMUNSKA POSLA Swinging_on_tailPitala me da li želim nesto za rođendan? Iz zezanja rekoh,majmuna. Naravno da sam na to zaboravio dok se na taj dan ne pojavi ona sa malim,živim majmunom na povodcu. Kupljen je u nekoj birtiji u Kopru od pijanog mornara kome je ponestalo para za pivo.
Iznenađenje je uspelo,doživeo sam pravi šok a onda veselje,smeh zbog novog drugara. Sve je to kratko trajalo dok se svi ne raziđoše. Jedno pitanje tražilo je odgovor, šta sad sa njim? Mali đavolak,sladak,interesantan, spreman da svakog trenutka napravi lom. To se i desilo kada sam mu skinuo povodac. Skokovima sa zida na zid rušio je sve pred sobom dok ga nekako nisam uhvatio.

Sutradan sam u bakinom dvorištu napravio veliki kavez sa kućicom i dve ljuljaske. Sve je podsećalo na to da sam uspešno rešio novi problem.Baka je bila zadovoljna što je dobila novog komšiju i drustvo,ljudi su dovodili decu da ga gledaju,donosili mu hranu,najviše banane od kojih nikada ni griz nije pojeo. Glavna hrana mu je bilo sveže povrće,neko voće i živa jaja.
Veoma često sam dolazio po njega, izvodio ga u šetnju po parku a društvo su nam uvek pravila dece. Problem je nastajao kada bi video mačku...sa neverovatnom brzinom je kidisao na nju u želji da je uhvati. Iznenadna pojava konja terala ga je da u paničnom strahu uvek pobegao na moju glavu i dok bih ja pokušavao da ga skinem stradala bi moja kosa.
Jednom prilikom uspeo je da se otkači sa povodca u sred parka i tu je bio kraj. Dozivao sam ga,nudio mu njegove omiljene poslastice,ništa nije vredelo.Nije se obazirao na mene, samo je skakao sa grane na granu dok ga najzad nisam izgubio.Razumeo sam ga,šta ima lepše od slobode. Otišao sam kuci i tužan i radostan,ništa nisam mogao da promenim.
Sutra ujutru spremam se da izađem napolje,otvaram vrata a ispred vrata stoji on,kad me je ugledao skočio mi je u naručje.Ne znam ko je bio radosniji od nas dvojice......nikad mi neće biti jasno kako je uspeo da me pronađe? I ja sam njega tražio ali nisam uspeo a on jeste. Od tada sam mnogo puta doziveo da mi neko u razgovoru kaže,majmune,shvatao sam to kao kompliment a ono što mi je ostala večita dilema je da li je ona zaista želela da mi ispuni želju ili da od mene napravi majmuna?.......šta god da je, uspelo joj je.
vrabac
vrabac
Cafe Latte
Cafe Latte

Broj poruka : 8771
Datum upisa : 20.01.2009

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu